Σάββατο 15 Μαΐου 2010

ΕΞΑΡΧΕΙΑ: Διακίνηση ιδεών και όχι ουσιών

"Εξω η πρέζα απο την Πλατεία ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ" ,"τα ΕΞΑΡΧΕΙΑ ειναι για διακίνηση ιδεών και οχι ουσιών" " Τα Εξάρχεια εχουν ιστορία , πολιτισμό και αξιοπρέπεια" Τα Εξάρχεια λένε ναι στη ζωή και οχι στο θάνατο"
Για μια ακομη φορά κατοικοι, καταστηματάρχες και συλλογικότητες των Εξαρχείων ανελαβαν δράση. Καθημερινά καθαρίζουν και ποτιζουν τα δέντρα.Χωρίς βία και με ηπιο τόνο με μεγάφωνα αποτρέπουν την παρουσια πρεζεμπορων απο την πλατεία. Ακουγεται ωμά και ξεκάθαρα ολη η αλήθεια για το ποιος προωθεί και διατηρεί την πρέζα στην Πλατεία. Ποιος εχει στόχο την εξαθλιωση των νεών ανθρώπων που ζητιανεύουν μερικά λεπτά μεχρι να μαζεψουν το ποσο για τη δόση τους. Ποιοι διακινουν τα μαλακά και σκληρά ναρκωτικά. Ποιος εχει στοχο την ταυτιση της γειτονιάς με την πρέζα.Για το Δήμο που αδιαφορεί για την μποχα.Ποιές μεθοδοι εφαρμοστηκαν σε αλλες χώρες για την παταξη του εμπορίου: Δωρεάν νοσοκομειακή μεθαδόνη.Που θα βρεθουν τα λεφτά? Απο το μεγαφωνο ακους τη λύση." Ενα λαμόγιο να πιάσουν για "πόθεν έσχες" και πεσουν τα προστιμα θα βρεθουν τα λεφτά για 10 κέντρα απεξάρτησης... Απλοικό? Ισως... Αλλά τοσο αληθινό!!
Πριν λιγο κατεφθασε μια πανοπλη διμοιρία ΜΑΤ και σταθηκε στο απεναντι πεζοδρόμιο.Στρατιωτάκια ακινητα- αμιλητα και αγέλαστα. Διπλα απο τους συνήθεις υποπτους που δεν τολμουν να μπουν τώρα στην πλατεία. Απο το μεγάφωνο ακουστηκε : "κύριε Διοικητά το άτομο με το οποιο μιλάτε ειναι πρεζέμπορος. Αν ανοιξετε το τσαντάκι του θα δειτε τι έχει μέσα" Θέλετε τη συνέχεια?? Αμεσως μετά η διμοιρία εκανε μεταβολή και αποχώρησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου